Reseptit

Mansikka-kesäkurpitsapasta

Mansikkapasta kuulostaa villiltä, mutta ilmakuivatulla kinkulla, kesäkurpitsalla ja rosmariinilla höystettynä kyseessä on kuitenkin kesän koukuttavin ruoka. Mikä parasta, kastike valmistuu pastan kiehuessa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-kesäkurptisapasta:

  • 400 g tagliatellea
  • 200 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 200 g mansikoita lohkottuina
  • n. 5 oksaa rosmariinia hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • suolaa, sokeria, mustapippuria
  • 100 g parmesaania tai pecorinoa raastettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Suikaloi kinkku. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja viipaloi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää kesäkurpitsa. Paista noin minuutin ajan ja lisää kinkkusuikaleet. Paista, kunnes kesäkurpitsa saa hieman väriä.

3. Mausta hienonnetulla rosmariinilla, sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla, sokerilla ja pippurilla.

4. Sekoita valutettu pasta paistinpannulla muiden ainesten joukkoon ja kääntele lopuksi joukkoon mansikkalohkot ja juustoraaste. Tarjoile heti.

X