Reseptit

Mansikka-kulhokakku

Mansikka-kulhokakku on helppo koota, näyttää upealle ja kestää täytekakkua paremmin kesähelteessä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 pkt valmista täytekakkupohjaa (2 kerrosta)
  • 1 dl ruusuvettä tai ruusulimonadia

Täyte:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 dl appelsiinimehua (tai sitruslikööriä)

Lisäksi:

  • 1 l mansikoita puolitettuina
  • 1/2 l kirsikoita
  • 100 g suklaakeksejä ja/ tai marenkeja

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone kulhossa nuolijalla ja lisää joukkoon vaniljasokeri, sokeri ja appelsiinimehu. Kääntele mascarponen joukkoon kermavaahto.

2. Laita toinen kakkupohja isoon lasikulhoon (jos sinulla ei ole isoa kulhoa, voit paloitella kakkupohjan rennoksi kerrokseksi kulhon pohjalle).

3. Kostuta pohjaa ruusuvedellä tai limonadilla. Lusikoi päälle puolet mascarpone-kermasta ja ripottele pinnalle puolet mansi- koista ja kirsikoista. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta myös se. Lisää pinnalle loppu- täyte ja marjat.

4. Viimeistele suklaakekseillä ja marengeilla.

X