Reseptit

Mansikka-kylmäsavulohisalaatti

Mansikka-kylmäsavulohisalaatti maistuu keväisissä illanistujaisissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 pieni kerä punasikuria
  • 200 g mansikoita
  • 200 g sokeriherneen palkoja
  • 1 rasia vuonankaalia tai vastaavaa
  • 250 g kylmäsavulohta viipaleina

kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl (vadelmalla maustettua) balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

 

1. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 sentin pala pois ja paloittele parsat muutaman sentin pätkiksi. Sekoita kulhossa parsapalojen joukkoon tilkka öljyä. Kuumenna paistinpannu ja paista parsoja 2–3 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Laita sivuun odottamaan.

2. Suikaloi punasikuri. Puhdista ja puolita mansikat ja suikaloi sokeriherneenpalot. Huuhtele vuonankaali huolellisesti kylmällä vedellä ja valuta lävikössä tai kuivaa salaattikuivurilla.

3. Kokoa ainekset lautasille ja asettele lopuksi päälle kylmäsavulohiviipaleet.

4. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa hyvin vispilöiden. Pirskottele kastike salaatille ja tarjoile.

X