Reseptit

Mansikka-limettikakku

Raikas mansikka-limettikakku on helppo tehdä ja sen voi valmistaa juhlia varten pakkaseen hyvissä ajoin etukäteen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 200 g kaurakeksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl mansikoita soseutettuna
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl limetin raastettua kuorta
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu

Koristeluun

  • 250 g mansikoita
  • 1 limetti ohuina viipaleina

Valmistusohje

Mansikka-limettikakku leivotaan helposti näin:

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 23–24 cm).

2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

3. Vaahdota vaniljakastike.

4. Sekoita maitorahkan joukkoon mansikkasose, sokeri ja limetin kuoriraaste.

5. Kääntele vaniljavaahto rahkaseoksen joukkoon.

6. Kuumenna limettimehu ja liuota siihen pehmeät puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

7. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

8. Irrota mansikka-limettikakku vuoan reunoista terävällä veitsellä ja nosta tarjoiluvadille.

9. Koristele pinta viipaloiduilla mansikoilla ja limettiviipaleilla.

Katso myös: Mansikkarahkakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

X