Mansikka-limettikakku
Raikas mansikka-limettikakku on helppo tehdä ja sen voi valmistaa juhlia varten pakkaseen hyvissä ajoin etukäteen.
Ainekset
Pohja
- 200 g kaurakeksejä
- 75 g voita sulatettuna
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 500 g maitorahkaa
- 2 dl mansikoita soseutettuna
- 2 dl sokeria
- 2 tl limetin raastettua kuorta
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
Koristeluun
- 250 g mansikoita
- 1 limetti ohuina viipaleina
Valmistusohje
Mansikka-limettikakku leivotaan helposti näin:
1. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 23–24 cm).
2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
3. Vaahdota vaniljakastike.
4. Sekoita maitorahkan joukkoon mansikkasose, sokeri ja limetin kuoriraaste.
5. Kääntele vaniljavaahto rahkaseoksen joukkoon.
6. Kuumenna limettimehu ja liuota siihen pehmeät puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
8. Irrota mansikka-limettikakku vuoan reunoista terävällä veitsellä ja nosta tarjoiluvadille.
9. Koristele pinta viipaloiduilla mansikoilla ja limettiviipaleilla.
Katso myös: Mansikkarahkakakku
Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous