Reseptit

Mansikka-parsasalaatti

Mansikka-parsasalaatti on alkukesän värikkäin ja maukkain salaatti. Paistettu parsa, makeat mansikat ja suolainen feta ovat ihania yhdessä. Paista parsaa vain hetki, jotta se jää rakenteeltaan napakaksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-parsasalaatti:

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 500 g mansikoita
  • 100 g fetajuustoa

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele parsat ja kuivaa ne.

2. Leikkaa tai taita parsojen valkoinen puiseva tyvi pois. Leikkaa parsat noin 3 cm pitkiksi paloiksi.

3. Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja paahda parsoja 4–5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.

4. Puolita mansikat ja murenna fetajuusto.

5. Lado parsaa ja mansikoita kerroksittain salaattivadille tai lautasille. Ripottele pinnalle murennettu feta.

6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti

Kotiliesi.fi: Hedelmäinen parsa-juustosalaatti ja sitruunavinaigrette

X