Reseptit

Mansikka-pinaattisalaatti

Kesän lempimarja soveltuu hyvin myös salaattiin. Ripottele valmiin mansikka-pinaattisalaatin päälle pinjansiemeniä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g tuoretta mansikkaa
  • 250 g tuoretta pikkupinaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 punasipuli
  • 5 rkl pinjansiemeniä

kastike:

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1.5 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kun mansikka-aika on parhaimmillaan, marjalla voi maustaa salaatinkin. Kokeile herkullista mansikka-pinaattisalaattia.

1. Perkaa ja viipaloi mansikat. Sekoita kulhossa mansikkaviipaleet, pinaatinlehdet, rucola ja kuorittu ja viipaloitu punasipuli.
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, mutta varo polttamasta.
3. Sekoita kastikkeen aineet sekaisin ja valuta salaatin joukkoon. Nostele mansikka-pinaattisalaattia kevyesti, jotta maut sekoittuvat.
4. Nosta mansikka-pinaattisalaatti tarjolle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet.

X