Reseptit

Mansikka-rahkakakku

Mansikka-rahkakakku kruunaa kesäjuhlien kahvipöydän.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 175 g digestive- tai kaurakeksejä
  • 50 g voita sulatettuna

päälle:

  • noin 1 l mansikoita
  • 3 dl vettä tai laimennettua mansikkamehua
  • 1 1/2 dl hyytelösokeria

rahkakerros:

  • 6 liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 400 g maustettua rahkaa (valkosuklaa-lime)
  • 1 dl sokeria
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 sitruunan mehu

koristeeksi:

  • mansikoita

Valmistusohje

 

Jauha keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula ja pyöräytä ainekset hyvin sekaisin.

Vuoraa irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuokaan. Puhdista ja halkaise tai viipaloi mansikat ja levitä ne muruseoksen päälle.

Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri koko ajan hyvin sekoittaen. Anna hyytelöliemen vähän jäähtyä ja lusikoi se mansikoiden päälle, kun se alkaa hyytyä. Pane jääkaappiin siksi aikaa, kun teet rahkaseoksen.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan. Mausta rahka sokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkan joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet mehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Kaada rahkaseos mansikoiden päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reuna ja nosta kakku tarjolle paperin avulla. Koristele mansikoilla.

X