Reseptit

Mansikka-suklaaleivokset

Mansikka ja suklaa ovat perinteikäs makuyhdistelmä, joka ei petä. Tässä leivonnaisessa ne toimivat yhdessä erittäin hyvin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-suklaaleivokset, pohja:

  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1.5 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

Mansikka-suklaaleivokset tehdään helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi varovasti samalla sekoittaen.

2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja perkaa ja paloittele mansikat. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin 2/3 mansikkakermaa ja ripottele pinnalle mansikkapaloja. Kääri torttu tiukaksi kääröksi ja nosta vetäytymään jääkaappiin.

4. Leikkaa kääretorttu annosviipaleiksi ja nosta pinnalle nokare mansikkakermaa. Koristele mansikka-suklaaleivokset mansikoilla.

Vinkki: Saat leivoksista helposti gluteenittomia, kun jätät vehnäjauhot pois.

Saatat pitää myös hedelmäisistä rahkaleivoksista, jotka tehdään myös kääretortusta tai vadelma-limettitartaleteistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kääretorttukakku hurmaa kahvipöydässä – rullaa kääretorttu uuteen muotoon ja lainaa makuja tutuista leivonnaisista

X