20.6.2012

Mansikka-suklaaleivokset

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

pohja

3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 rkl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
0.5 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi varovasti samalla sekoittaen.

2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja perkaa ja paloittele mansikat. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin 2/3 mansikkakermaa ja ripottele pinnalle mansikkapaloja. Kääri torttu tiukaksi kääröksi ja nosta vetäytymään jääkaappiin.

4. Leikkaa kääretorttu annosviipaleiksi ja nosta pinnalle nokare mansikkakermaa. Koristele mansikoilla.

Vinkki: Saat leivoksista helposti gluteenittomia, kun jätät vehnäjauhot pois.