Reseptit

Mansikka-tuorejuustokakku

Koristele mansikka-tuorejuustokakku kokonaisilla tai halkaistuilla mansikoilla ja mintulla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte ja päällys

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 200 g kevyttuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • yhden appelsiinin raastettu kuori
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

Kostutus

  • yhden appelsiinin mehu

koristeeksi

  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Tee ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos varovasti nostelemalla muna-sokerivaahdon joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin kahdeksan minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa levy kahtia ja irrota paistopaperi.

Puhdista ja viipaloi puolet mansikoista ja jätä puolet mansikoista koristeeksi.

Mausta tuorejuusto sokerilla, vaniljasokerilla ja raastetulla appelsiininkuorella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon.

Nosta toinen kakkulevy tarjoiluvadille ja kostuta se puolen appelsiinin mehulla. Levitä puolet tuorejuustoseoksesta ja paloitellut mansikat kakkulevyn päälle.

Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta se lopulla appelsiinimehulla. Levitä loput tuorejuustoseoksesta päälle ja koristele kakku kokonaisilla tai halkaistuilla mansikoilla ja mintulla.

Gluteeniton vaihtoehto
Käytä vehnäjauhojen sijaan gluteenittomia jauhoja.

X