Mansikka-tuorejuustokakku
Koristele mansikka-tuorejuustokakku kokonaisilla tai halkaistuilla mansikoilla ja mintulla.
Ainekset
pohja
- 4 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte ja päällys
- 1 l tuoreita mansikoita
- 200 g kevyttuorejuustoa
- 0.5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- yhden appelsiinin raastettu kuori
- 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Kostutus
- yhden appelsiinin mehu
koristeeksi
- tuoretta minttua
Valmistusohje
Tee ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos varovasti nostelemalla muna-sokerivaahdon joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin kahdeksan minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa levy kahtia ja irrota paistopaperi.
Puhdista ja viipaloi puolet mansikoista ja jätä puolet mansikoista koristeeksi.
Mausta tuorejuusto sokerilla, vaniljasokerilla ja raastetulla appelsiininkuorella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon.
Nosta toinen kakkulevy tarjoiluvadille ja kostuta se puolen appelsiinin mehulla. Levitä puolet tuorejuustoseoksesta ja paloitellut mansikat kakkulevyn päälle.
Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta se lopulla appelsiinimehulla. Levitä loput tuorejuustoseoksesta päälle ja koristele kakku kokonaisilla tai halkaistuilla mansikoilla ja mintulla.
Gluteeniton vaihtoehto
Käytä vehnäjauhojen sijaan gluteenittomia jauhoja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous