Reseptit

Mansikka-yrttijäätelö

Mansikka-yrttijäätelö saa raikkaan makuvivahteen tuoreesta basilikasta ja mintusta. Kesän paras jätski valmistuu ilman jäätelökonetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-yrttijäätelö

  • 300 g mansikoita
  • 1/2 dl tomusokeria tai glukoosisiirappia
  • 1 prk (380 g) kondensoitua maitoa
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl basilika-minttusilppua

Valmistusohje

Mansikka-yrttijäätelö tehdään helposti näin:

1. Perkaa mansikat. Soseuta marjat tomusokerin tai siirapin kanssa. Sekoita joukkoon kondensoitu maito.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon mansikkaseos, sitruunamehu ja hienonnetut yrtit. Kaada massa 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Peitä mansikka-yrttijäätelö foliolla ja pakasta.

VINKKI Jos jäätelön väri jää liian haaleaksi, voit syventää sitä ripauksella jauhemaista tai muutamalla tipalla geelimäistä elintarvikeväriä.

Katso myös: Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Semifreddo

X