Mansikka-yrttijäätelö
Mansikka-yrttijäätelö saa raikkaan makuvivahteen tuoreesta basilikasta ja mintusta. Kesän paras jätski valmistuu ilman jäätelökonetta.
Ainekset
Mansikka-yrttijäätelö
- 300 g mansikoita
- 1/2 dl tomusokeria tai glukoosisiirappia
- 1 prk (380 g) kondensoitua maitoa
- 5 dl kuohukermaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 dl basilika-minttusilppua
Valmistusohje
Mansikka-yrttijäätelö tehdään helposti näin:
1. Perkaa mansikat. Soseuta marjat tomusokerin tai siirapin kanssa. Sekoita joukkoon kondensoitu maito.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon mansikkaseos, sitruunamehu ja hienonnetut yrtit. Kaada massa 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Peitä mansikka-yrttijäätelö foliolla ja pakasta.
VINKKI Jos jäätelön väri jää liian haaleaksi, voit syventää sitä ripauksella jauhemaista tai muutamalla tipalla geelimäistä elintarvikeväriä.
Katso myös: Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Semifreddo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous