Reseptit

Mansikkacharlotte

Mansikkacharlotte tarjoillaan minttu-mansikkakastikkeen kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 l mansikoita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl maizenaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 dl maitoa
  • 6-7 liivatelehteä
  • 2 sitruunan raastettu kuori

minttu-mansikkakastike:

  • 1 l mansikoita
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl minttulikööriä
  • 2 rkl sitruslikööriä
  • 4-6 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • (sokeria)

Valmistusohje

 

Mittaa 4 dl maitoa kattilaan, lisää sokeri ja Maizena ja kuumenna, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtelee. Siirrä kattila pois liedeltä, vatkaa sekaan keltuaiset vähitellen ja anna kiisselin jäähtyä.

Perkaa mansikat ja viipaloi, jätä jokunen kokonainen koristeeksi.Vuoraa noin 2 1/2 litran kulho muovikelmulla ja mansikkaviipaleilla. Sekoita pestyn sitruunan kuoriraaste ja 2-3 desilitraa mansikanpaloja kiisseliin. Vaahdota kerma.

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne desilitraan kuumaa maitoa. Sekoita liivateseos kiisseliin ja kääntele kermavaahto mukaan. Kaada hyytelö varovasti mansikoilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho kelmulla tai kannella ja anna hyytyä viileässä noin neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Tee sitten minttu-mansikkakastike: Perkaa ja soseuta mansikat ja suurin osa mintusta esimerkiksi sauvasekoittimella.Lisää vesi ja minttulikööri ja sekoita vielä sauvasekoittimella. Lisää sitten loput yrtit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.

Kumoa hyytelö tarjoiluvadille, poista kelmu, koristele mansikoilla ja tarjoa minttu-mansikkakastikkeen kera.

X