Reseptit

Mansikkagranita ja mansikkacarpaccio

24.7.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Mansikkagranita carpacciolla päättää kesäisen aterian.

Ainekset

granita:

1 l mansikoita
0.5 dl sokeria
1 limetin mehu

carpaccio:

300 g mansikoita

Valmistusohje

Raikas mansikkagranita sopii kesäisen aterian päätteeksi. Mansikkacarpaccio tuo kivan lisän simppeliin jälkiruokaan.

1. Mittaa granitaa varten puhdistetut mansikat, sokeri ja limetin mehu tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos laakeaan matelli- tai muovivuokaan, peitä kelmulla ja pistä vuoka pakkaseen. Pakasta noin 4 tunnin ajan.

2. Sekoita granitaa 2-3 kertaa jäätymisen aikana, jotta rakenteesta tulee tasaisempi.

3. Valmista carpaccio. Viipaloi mansikat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet kauniisti lautasille.

4. Ota granita huoneenlämpöön 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Lusikoi granitaa mansikkaviipaleiden päälle ja tarjoile heti.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme