Mansikkainen tiramisu
Mansikkainen tiramisu on helppo kesäherkku. Jos tulossa on lapsivieraita, jätä marsalaviini pois ja tuplaa appelsiinimehun määrä.
Ainekset
Tiramisu mansikoista:
- 1 l mansikoita
- 1 luomuappelsiini
- 1 dl + 3 rkl marsalaviiniä
- 500 g mascarponejuustoa
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 200 g savoiardikeksejä
Pinnalle:
- 1/2 l mansikoita
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Mansikkainen tiramisu tehdään näin:
1. Viipaloi 1 l mansikoita. Raasta appelsiinista 1 tl kuoriraastetta ja puserra mehu talteen. Sekoita mehu ja 1 dl viiniä keskenään.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone, tomusokeri ja appelsiininkuoriraaste. Mausta seos 3 rkl:lla marsalaa.
3. Kasta keksit yksi kerrallaan viini-mehuliemeen ja lado puolet keksistä noin 20 x 25 cm:n kokoisen, korkeareunaisen vuoan pohjalle. Lisää päälle mansikat ja puolet mascarponeseoksesta. Lisää seuraava keksikerros ja peitä kermaseoksella. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai vaikka yön yli.
4. Viipaloi pinnalle tulevat mansikat ja lisää viipaleet tiramisun pinnalle. Siivilöi päälle tomusokeria.
Katso myös: Mansikkatiramisu maistuu kesälle
Katso myös Kotiliesi.fi: Juhlava vadelmatiramisu
Kommentit
Kerman määrää ei mainita☹️
Kommentit
Kerman määrää ei mainita☹️
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous