Reseptit

Mansikkainen tiramisu

Mansikkainen tiramisu on helppo kesäherkku. Jos tulossa on lapsivieraita, jätä marsalaviini pois ja tuplaa appelsiinimehun määrä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tiramisu mansikoista:

  • 1 l mansikoita
  • 1 luomuappelsiini
  • 1 dl + 3 rkl marsalaviiniä
  • 500 g mascarponejuustoa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 200 g savoiardikeksejä

Pinnalle:

  • 1/2 l mansikoita
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Mansikkainen tiramisu tehdään näin:

1. Viipaloi 1 l mansikoita. Raasta appelsiinista 1 tl kuoriraastetta ja puserra mehu talteen. Sekoita mehu ja 1 dl viiniä keskenään.

2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone, tomusokeri ja appelsiininkuoriraaste. Mausta seos 3 rkl:lla marsalaa.

3. Kasta keksit yksi kerrallaan viini-mehuliemeen ja lado puolet keksistä noin 20 x 25 cm:n kokoisen, korkeareunaisen vuoan pohjalle. Lisää päälle mansikat ja puolet mascarponeseoksesta. Lisää seuraava keksikerros ja peitä kermaseoksella. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai vaikka yön yli.

4. Viipaloi pinnalle tulevat mansikat ja lisää viipaleet tiramisun pinnalle. Siivilöi päälle tomusokeria.

Katso myös: Mansikkatiramisu maistuu kesälle

Katso myös Kotiliesi.fi: Juhlava vadelmatiramisu

 

X