3.3.2014

Mansikkainen uunijäätelö

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

8 viipaletta kuivakakkua tai 4 valmista pientä muffinia
1 dl mansikkahilloa
0.5 l vaniljajäätelöä

marenki:

4 valkuaista
1.3 dl sokeria

Valmistusohje

Uunijäätelö on täydellinen talvijälkiruoka, jossa yhdistyvät kuuma ja kylmä. Kokeile vaniljajäätelön tilalla mansikka-, suklaa- tai oikeastaan mitä vaan jäätelöä. Nappaa tästä Teresa Välimäen uunijäätelö-resepti.

1. Valmista ensin marenki. Vatkaa valkuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa ja lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheessa. Marenki on valmiina kiiltävää ja siitä muodostuu vatkainta  nostettaessa kauniita huippuja.
2. Leikkaa kakkuviipaleet tai muffinit paloiksi ja painele ne neljän pienen uuninkestävän jälkiruokavuoan pohjalle.
3. Lusikoi päälle mansikkahilloa ja sitten jäätelöä. Peitä jälkiruoka tiiviisti marengilla.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 2 minuuttia. Tarkkaile marenkihuippuja paiston aikana ja ota uunijäätelöt uunista heti, kun marenki on saanut hieman väriä. Varo ettei marenki pala. Tarjoa heti.

Katso myös:

Hedelmäinen uunijäätelö
Hunajalla ja pähkinöillä maustettu uunijäätelö

 

Kotiliesi.fi: Appelsiininmakuinen uunijäätelö

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi