Reseptit

Mansikkaiset lettuleivokset

Tarjoa leivokset vaahdotetun mansikka- tai kinuskikerman ja paloiteltujen mansikoiden kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 2 dl maitoa
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Paistamiseen

  • juoksevaa margariinia

Päälle

  • vaahtoutuvaa mansikka- tai kinuskikermaa
  • mansikoita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi tai sekoita ne keskenään puuhaarukalla. Lisää juokseva margariini, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna tilkka juoksevaa margariinia ohukaispannun syvennyksissä ja levitä runsas ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen syvennykseen. Paista miedolla lämmöllä molemmilta puolilta, kunnes leivokset ovat kohonneita ja kauniin värisiä. Ole varovainen. Ohukaiset tummuvat helposti, koska taikinassa on sokeria.

 

X