16.5.2012

Mansikkaiset lettuleivokset

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
3.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Paistamiseen

juoksevaa margariinia

Päälle

vaahtoutuvaa mansikka- tai kinuskikermaa
mansikoita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi tai sekoita ne keskenään puuhaarukalla. Lisää juokseva margariini, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna tilkka juoksevaa margariinia ohukaispannun syvennyksissä ja levitä runsas ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen syvennykseen. Paista miedolla lämmöllä molemmilta puolilta, kunnes leivokset ovat kohonneita ja kauniin värisiä. Ole varovainen. Ohukaiset tummuvat helposti, koska taikinassa on sokeria.

Tarjoa leivokset vaahdotetun mansikka- tai kinuskikerman ja paloiteltujen mansikoiden kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi