1.4.2014

Mansikkakääretorttu

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

sisään ja päälle:

2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g rahkaa
1/2 dl mansikkahilloa
(tomusokeria maun mukaan)
2 dl jäisiä pakastemansikoita
koristeeksi mansikkakarkkeja tai pakastemansikoita

Valmistusohje

Mansikkakääretorttu on ihana klassikko, joka käy synttärikakustakin.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla, levitä taikina tasaisesti paperin päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia. Kumoa levy lämpimänä kevyesti sokeroidun leivinpaperiarkin päälle. Irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa mansikkakerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää sekaan rahka ja mansikkahillo. Mausta seos tarpeen mukaan tomusokerilla. Viipaloi jäiset mansikat ja asettele ne kääretortun alareunaan vieri viereen. Levitä päälle 2/3 täytteestä. Kääri torttu paperin avulla rullaksi. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa pari tuntia. Levitä pinnalle loput mansikkatäytteestä ja koristele esimerkiksi mansikkakarkeilla tai pakastemansikoilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi