Reseptit

Mansikkalotta

30.6.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

8 liivatelehteä
vettä
1/2 l mansikoita
1/2 tlk (1 1/4 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vähärasvaista mansikkajogurttia
250 g maitorahkaa
1/2-3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

kulhoon:

1 l mansikoita

Valmistusohje

Mansikkalotta on näyttävä jälkiruoka.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Puhdista ja paloittele mansikat. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita mansikat, vaniljavaahto ja mansikkajogurtti maitorahkan joukkoon. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Puhdista ja halkaise kulhoon tulevat mansikat.

Vuoraa parin litran vetoinen kulho halkaistuilla mansikoilla ja kaada täyte päälle.

Anna lotan hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta kulho ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Nosta kulho vedestä pois, pane päälle vati, kumoa jälkiruoka tarjolle ja koristele se.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *