Reseptit

Mansikkalotta

Mansikkalotta on näyttävä jälkiruoka.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 liivatelehteä
  • vettä
  • 1/2 l mansikoita
  • 1/2 tlk (1 1/4 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl vähärasvaista mansikkajogurttia
  • 250 g maitorahkaa
  • 1/2-3/4 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1/2 sitruunan mehu

kulhoon:

  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

 

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Puhdista ja paloittele mansikat. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita mansikat, vaniljavaahto ja mansikkajogurtti maitorahkan joukkoon. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Puhdista ja halkaise kulhoon tulevat mansikat.

Vuoraa parin litran vetoinen kulho halkaistuilla mansikoilla ja kaada täyte päälle.

Anna lotan hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta kulho ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Nosta kulho vedestä pois, pane päälle vati, kumoa jälkiruoka tarjolle ja koristele se.

X