Reseptit

Mansikkamalja

Mansikka ja raparperi ovat mainio makupari. Marjakauden alkajaisiksi nautitaan marjoja mausteisessa raparperiliemessä.

Teksti:
Metsästys ja kalastus -lehti
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mansikoita

MAUSTELIEMI:

  • 2 dl laimennettua raparperimehua
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 pieni oksa sitruunamelissaa
  • 1 pieni oksa minttua

Koristeeksi:

  • Kauden syötäviä kukkia kuten orvokkeja ja lemmikkejä

Valmistusohje

Kiehauta sokeriliemi ja mausta liemi tuoreella raparperimehulla, rosmariinilla ja sitruunamelissalla sekä mintulla. Anna liemen jäähtyä.

Poista mansikoista kannat ja jaa marjat annosmaljoihin.

Valuta marjoille mausteinen liemi ja tarjoa maljat kylminä.

Kesäisimmät jälkiruoat syntyvät mansikoista:

pannacotta ja mansikka-raparperikeitto

Vaniljainen mansikka-raparperikeitto

valkosuklaa-mansikkahyytelö

Valkosuklaa-mansikkahyytelö

mansikkamousse

Mansikkamousse

Kotiliesi.fi: Helppo mansikkaherkku

X