9.8.2017

Mansikkamalja

Teksti: Metsästys ja kalastus -lehti Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Mansikka ja raparperi ovat mainio makupari. Marjakauden alkajaisiksi nautitaan marjoja mausteisessa raparperiliemessä.

Ainekset

1 l mansikoita

MAUSTELIEMI:

2 dl laimennettua raparperimehua
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 oksa rosmariinia
1 pieni oksa sitruunamelissaa
1 pieni oksa minttua

Koristeeksi:

Kauden syötäviä kukkia kuten orvokkeja ja lemmikkejä

Valmistusohje

Kiehauta sokeriliemi ja mausta liemi tuoreella raparperimehulla, rosmariinilla ja sitruunamelissalla sekä mintulla. Anna liemen jäähtyä.

Poista mansikoista kannat ja jaa marjat annosmaljoihin.

Valuta marjoille mausteinen liemi ja tarjoa maljat kylminä.

Kesäisimmät jälkiruoat syntyvät mansikoista:

pannacotta ja mansikka-raparperikeitto

Vaniljainen mansikka-raparperikeitto

valkosuklaa-mansikkahyytelö

Valkosuklaa-mansikkahyytelö

mansikkamousse

Mansikkamousse

Kotiliesi.fi: Helppo mansikkaherkku

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi