Mansikkapannukakku
Mansikkainen pannukakku sopii mainiosti vaikkapa kesäiseksi aamupalapannukakuksi.
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ripaus suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 20 0g mansikoita viipaleina
tarjoiluun
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 rkl tomusokeria
- 1/2-1 sitruunan mehu
- 200 g mansikoita viipaleina
Valmistusohje
Mansikkapannukakku tehdään näin helposti:
Mansikkapannukakku saa hienon maun sitruunasta ja unikonsiemenistä.
1. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Kaada maito sekoituskulhoon.Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, sokeri, sitruunankuoriraaste, unikonsiemenet ja suola. Lisää jauhot ja jätä taikina turpoamaan hetkeksi kaikessa rauhassa.
2. Voitele valurautainen iso paistinpannu tai keskikokoinen uunivuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele päälle mansikkaviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
3. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa.
4. Tarjoile mansikkapannukakku tuorejuuston ja mansikkaviipaleiden kera.
Pannukakku on herkkua, katso vielä nämä maukkaat ohjeet!
Kommentit
Persetuntumallako ne unikonsiemenet pitää sinne lapata kun aineosalistassa ei mitään mainintaa?
Kommentit
Persetuntumallako ne unikonsiemenet pitää sinne lapata kun aineosalistassa ei mitään mainintaa?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous