Mansikkapestoleivät
Kesän herkkuleivät vievät kielen mennessään.
Ainekset
Mansikkapestoleivät
- 1 paistovalmis ciabatta-leipä
Mansikkapesto
- 3–4 dl mansikoita
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 50 g parmesaania
- 2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- ohuita porsaan kylmäsavukinkkuviipaleita
Valmistusohje
Mansikkapestoleivät tehdään näin:
1. Paista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna sen jäähtyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi.
2. Valmista pesto mansikoista. Perkaa mansikat ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika ja rouhi pinjansiemenet morttelissa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mansikat, basilika, pinjansiemenet ja vastaraastettu parmesaani keskenään.
3. Jaa leiville kylmäsavukinkkuviipaleet ja nostele päälle keoksi mansikkapestoa. Viimeistele mansikkapestoleivät lorauttamalla oliiviöljyä pinnalle juuri ennen tarjoilua. Mauti leivät kesäisen aterian alkupalana tai vaikkapa brunsseilla.
Saatat pitää myös esimerkiksi näistä kesäisen herkullisista leivistä: valkosipuliritareista (vuohenjuustoa, kirsikkatomaatteja ja basilikaa), ruokaisista avokado-kylmäsavulohileivistä tai kolmella eri tavalla täytetyistä leivistä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Smörrebröd – tanskalaiset voileivät hurmaavat maullaan ja kauneudellaan – nappaa ohjeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous