Reseptit

Mansikkapestoleivät

Kesän herkkuleivät vievät kielen mennessään.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkapestoleivät

  • 1 paistovalmis ciabatta-leipä

Mansikkapesto

  • 3–4 dl mansikoita
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 4 rkl pinjansiemeniä
  • 50 g parmesaania
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • ohuita porsaan kylmäsavukinkkuviipaleita

Valmistusohje

Mansikkapestoleivät tehdään näin:

1. Paista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna sen jäähtyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi.

2. Valmista pesto mansikoista. Perkaa mansikat ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika ja rouhi pinjansiemenet morttelissa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mansikat, basilika, pinjansiemenet ja vastaraastettu parmesaani keskenään.

3. Jaa leiville kylmäsavukinkkuviipaleet ja nostele päälle keoksi mansikkapestoa. Viimeistele mansikkapestoleivät lorauttamalla  oliiviöljyä pinnalle juuri ennen tarjoilua. Mauti leivät kesäisen aterian alkupalana tai vaikkapa brunsseilla.

Saatat pitää myös esimerkiksi näistä kesäisen herkullisista leivistä:  valkosipuliritareista (vuohenjuustoa, kirsikkatomaatteja ja basilikaa), ruokaisista avokado-kylmäsavulohileivistä tai kolmella eri tavalla täytetyistä leivistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Smörrebröd – tanskalaiset voileivät hurmaavat maullaan ja kauneudellaan – nappaa ohjeet

X