Reseptit

Mansikkarahka

Kevyt mansikkarahka on herkullinen välipala tai hellepäivän herkku.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkarahka

  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa 9 %)
  • 1 prk rasvatonta maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mansikoita viipaleina ja soseutettuna

Valmistusohje

Mansikkarahka valmistuu helposti näin:

Vatkaa vaniljakastike kylmänä vaahdoksi. Lisää rahka, vaniljasokeri, sitruunamehu ja osa mansikoista viipaleina. Kääntele ainekset sekaisin. Survo loput mansikat ja sekoita survos vaahtoon siten, että jälkiruokaan jää mansikkaraitoja.

Vinkki: Kokeile myös kylmää rahkasta tehtyä mansikkajäädykettä. Se on virkistävä jälkiruoka kesähelteellä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas rahkamousse

X