Reseptit

Mansikkatiramisu maistuu kesälle

Tässä jälkiruoassa on oikeaa kesätunnelmaa. Valmista juhannuskesteihin!
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Tässä jälkiruoassa on oikeaa kesätunnelmaa. Valmista juhannuskesteihin!

Ainekset

  • 100 g savoiardikeksejä
  • 2 dl appelsiinimehua

päälle:

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1/2-1 l mansikoita

koristeeksi:

  • mintun- tai mansikanlehtiä

Valmistusohje

Mansikkatiramisu kruunaa juhannusaterian.

Levitä puolet kekseistä yhden suuren vuoan tai jälkiruokamaljojen pohjalle ja kostuta ne appelsiinimehulla.

Paloittele suklaa pieneen pinnoitettuun kattilaan ja sulata palat miedolla lämmöllä. Anna suklaan vähän jäähtyä.

Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa ja vanilliinivaahto mascarponen joukkoon.

Puhdista ja paloittele osa mansikoista ja jätä loput koristeeksi.

Levitä paloitellut mansikat keksien päälle ja levitä niiden päälle puolet valkosuklaa-mascarponevaahdosta sekä mansikkaviipaleet. Levitä niiden päälle loput kostutettu keksit ja jäljellä oleva vaahto.

Koristele jälkiruoka mansikoilla ja mintun- tai mansikanlehdillä.

X