Reseptit

Mansikkatiramisu maistuu kesälle

Tässä jälkiruoassa on oikeaa kesätunnelmaa. Valmista juhannuskesteihin!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g savoiardikeksejä
  • 2 dl appelsiinimehua

päälle:

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1/2-1 l mansikoita

koristeeksi:

  • mintun- tai mansikanlehtiä

Valmistusohje

Mansikkatiramisu valmistuu helposti näin:

1. Levitä puolet kekseistä yhden suuren vuoan tai jälkiruokamaljojen pohjalle ja kostuta ne appelsiinimehulla.

2- Paloittele suklaa pieneen pinnoitettuun kattilaan ja sulata palat miedolla lämmöllä. Anna suklaan vähän jäähtyä.

3. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa ja vanilliinivaahto mascarponen joukkoon.

4. Puhdista ja paloittele osa mansikoista ja jätä loput koristeeksi.

5. Levitä paloitellut mansikat keksien päälle ja levitä niiden päälle puolet valkosuklaa-mascarponevaahdosta sekä mansikkaviipaleet. Levitä seuraavaksi kerrokseksi niiden päälle loput kostutetut keksit ja jäljellä oleva vaahto.

6. Koristele mansikkatiramisu tuoreilla mansikoilla ja mintun- tai mansikanlehdillä.

Saatat pitää myös mansikkaisesta tiramisusta, omenatiramisusta tai tiramisukääretortusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään piparkakkutiramisu

X