Reseptit

Mansikkatiramisut

Mansikkatiramisut on klassikon kesäinen versio, jotka kootaan juhlavasti annoslautasille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkatiramisut

  • 3 pientä kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1-1 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 2 rkl makeaa viiniä esim. Marsalaa
  • 16 Savoiardi keksiä

Lisäksi

  • 200 g tuoreita mansikoita
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Mansikkatiramisut tehdään helposti näin:

1. Laita mansikat mehustumaan. Puhdista ja viipaloi mansikat. Kääntele kulhossa viipaleiden joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Jätä tekeytymään.

2. Tee täyte. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja sekoita joukkoon mascarpone.

4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä seokset.

5. Kaada kahvi syvälle lautaselle ja lisää joukkoon viini.

6. Ota esille neljä annoslautasta. Kasta kahdeksan keksiä vuorotellen kahviseoksessa ja laita jokaiselle lautaselle kaksi keksiä.

7. Lusikoi päälle mascarponetäyte sekä mansikat.

8. Kasta kahviseokseen loput keksit ja laita ne annosten päälle.

9. Koristele mansikoilla ja kaakaojauheella. Tarjoa mansikkatiramisut heti.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

X