Mansikkatiramisut
Mansikkatiramisut on klassikon kesäinen versio, jotka kootaan juhlavasti annoslautasille.
Ainekset
Mansikkatiramisut
- 3 pientä kananmunaa
- 3/4 dl sokeria
- 250 g mascarponejuustoa
- 1-1 1/2 dl vahvaa kahvia
- 2 rkl makeaa viiniä esim. Marsalaa
- 16 Savoiardi keksiä
Lisäksi
- 200 g tuoreita mansikoita
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohje
Mansikkatiramisut tehdään helposti näin:
1. Laita mansikat mehustumaan. Puhdista ja viipaloi mansikat. Kääntele kulhossa viipaleiden joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Jätä tekeytymään.
2. Tee täyte. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja sekoita joukkoon mascarpone.
4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä seokset.
5. Kaada kahvi syvälle lautaselle ja lisää joukkoon viini.
6. Ota esille neljä annoslautasta. Kasta kahdeksan keksiä vuorotellen kahviseoksessa ja laita jokaiselle lautaselle kaksi keksiä.
7. Lusikoi päälle mascarponetäyte sekä mansikat.
8. Kasta kahviseokseen loput keksit ja laita ne annosten päälle.
9. Koristele mansikoilla ja kaakaojauheella. Tarjoa mansikkatiramisut heti.
Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous