Mansikkatorttu
Mansikkatorttu maistuu kahvin tai puolikuivan kuohuviinin kera.
Ainekset
pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 0.8 dl sokeria
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 3 kanamunanvalkuaista
täyte:
- 6 dl ruoanvalmistuskermaa
- 2 vaniljatankoa
- 3 rkl maizenaa
- 1.5 dl sokeria
- 4-5 kanamunankeltuaista
päälle:
- 1.5 l mansikoita
- 1 dl hyytelösokeria
- 2 dl vettä
Valmistusohje
Kuumenna kerma vaniljatangon, sokerin ja Maizenan kanssa sekoittaen kunnes sakenee. Jäähdytä hiukan, ota vaniljatangot, halkaise ja rapsuta sisus kiisseliin. Lisää keltuaiset.
Vaahdota pohjaa varten sokeri ja voi, lisää valkuaiset ja kuivat aineet. Pane leivinpaperi piirakkavuoan (24 cm x 34 cm) pohjalle ja reunoille. Painele taikina ohuelti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia
Kaada kiisseli pohjan päälle ja paista torttua 180 asteessa 25-35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä.
Perkaa ja viipaloi mansikat ja valmista hyytelösokerista ja vedestä kiille (sekoita sokeri kiehuvaan veteen ja anna hiukan jäähtyä ja paksuuntua). Asettele mansikat tortun pinnalle ja valuta ohut kerros kiillettä päälle. Käytä voitelusivellintä apuna. Anna hyytyä viileässä ennen leikkaamista.
Kommentit
Hyvä ohje, mutta makuuni liikaa sokeria kiisselissä.
Kommentit
Hei,
paljonko pohjaan tulee voita, aineslistassa ei ollut määrää?
Hei
Resepti on viimein tarkistettu ja voin määrä lisätty siihen. Pahoittelemme ettei aiheellinen kommenttinne ole aiemmin osunut silmiimme. Ystävällisin terveisin, Ruoka.fi:n toimitus
Hyvä ohje, mutta makuuni liikaa sokeria kiisselissä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous