Reseptit

Mansikkatorttu

Mansikkatorttu maistuu kahvin tai puolikuivan kuohuviinin kera.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 0.8 dl sokeria
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 3 kanamunanvalkuaista

täyte:

  • 6 dl ruoanvalmistuskermaa
  • 2 vaniljatankoa
  • 3 rkl maizenaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 4-5 kanamunankeltuaista

päälle:

  • 1.5 l mansikoita
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

 

Kuumenna kerma vaniljatangon, sokerin ja Maizenan kanssa sekoittaen kunnes sakenee. Jäähdytä hiukan, ota vaniljatangot, halkaise ja rapsuta sisus kiisseliin. Lisää keltuaiset.

Vaahdota pohjaa varten sokeri ja voi, lisää valkuaiset ja kuivat aineet. Pane leivinpaperi piirakkavuoan (24 cm x 34 cm) pohjalle ja reunoille. Painele taikina ohuelti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia

Kaada kiisseli pohjan päälle ja paista torttua 180 asteessa 25-35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä.

Perkaa ja viipaloi mansikat ja valmista hyytelösokerista ja vedestä kiille (sekoita sokeri kiehuvaan veteen ja anna hiukan jäähtyä ja paksuuntua). Asettele mansikat tortun pinnalle ja valuta ohut kerros kiillettä päälle. Käytä voitelusivellintä apuna. Anna hyytyä viileässä ennen leikkaamista.

X