Reseptit

Mansikkatuutit

26.6.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

2 munaa
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

täyte:

100 g valkosuklaata
200 g maustettua rahkaa (valkosuklaa-lime)
1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
noin 1/2 l mansikoita
tuoretta minttua

Valmistusohje

Mansikkatuutit sopivat jälkiruoaksi tai kahvin kanssa nautittaviksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina neljäksi pyöreäksi, ohueksi levyksi öljytyn leivinpaperin päälle pellille.

Paista levyjä 200 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia. Irrota levyt heti lastalla leivinpaperista ja kääräise ne nopeasti tuuteiksi. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaa maustetun rahkan joukkoon. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se valkosuklaa-rahkaseokseen.

Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita suurin osa mansikoista täytteen joukkoon. Täytä tuutit ja koristele ne lopuilla mansikoilla ja mintulla.

Vihje: jos täytettä jää yli, voit tarjota sen erikseen.