Reseptit

Mansikkatuutit

Mansikkatuutit sopivat jälkiruoaksi tai kahvin kanssa nautittaviksi. Suussa sulavat tuutit täytetään vaniljaisella valkosuklaa-rahkatäytteellä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 munaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g maustettua rahkaa (valkosuklaa-lime)
  • 1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • noin 1/2 l mansikoita
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Mansikkatuutit leivotaan näin helposti:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina neljäksi pyöreäksi, ohueksi levyksi öljytyn leivinpaperin päälle pellille.

Paista levyjä 200 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia. Irrota levyt heti lastalla leivinpaperista ja kääräise ne nopeasti tuuteiksi. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaa maustetun rahkan joukkoon. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se valkosuklaa-rahkaseokseen.

Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita suurin osa mansikoista täytteen joukkoon. Täytä mansikkatuutit ja koristele ne lopuilla mansikoilla ja mintulla.

Vihje: jos täytettä jää yli, voit tarjota sen erikseen.

Saatat pitää myös mansikka-jogurttihyytelöstä, mansikka-valkosuklaamoussesta tai mansikkajäätelöstä.

Katso myös Kotiliesi.fi. Mansikat sitruunakastikkeessa

X