Reseptit

Mansikoita ja jäätelöä dulce de lechen kera

Kokeile mansikoiden ja jäätelön kanssa dulce de lecheä, kinuskimaista kastiketta.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Marjo Tynkkynen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mansikoita
  • 1 tlk karamellisoitua maitotiivistettä tai itse tehtyä Dulce de Lecheä
  • kaurakeksejä
  • 1 l vaniljajäätelöä

dulce de leche:

  • 1 tlk kondensoitua maitotiivistettä
  • vettä

Valmistusohje

 

Perkaa ja viipaloi mansikat. Murentele kaurakeksit. Kokoa mansikoista, keksimuruista, jäätelöstä ja kinuskimaisesta maitotiivisteestä, dulce de lechestä, jälkiruoka-annos.

Voit myös laittaa ainekset tarjolle eri kulhoihin, joista jokainen kokoaa itselleen haluamansa kokoisen annoksen.

Dulce de lechen valmistus: Pane säilyketölkki kiehuvaan veteen ja keitä tölkkiä 1,5 tuntia. Jäähdytä ennen avaamista. Saat pehmeän, paksuhkon ja toffeenmakuisen dulce de lechen, joka sopii jälkiruokien kastikkeeksi tai kakkujen täytteeksi.

X