Reseptit

Mansikoita ja raparperia jogurttikastikkeen kera

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g mansikoita
  • 1 varsi raparperia
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 rkl tuorepuristettua appeliinimehua
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl paahdettuja manteleita rouhittuina

Valmistusohje

Mehustetut raparperit ja mansikat hunnutetaan raikkaalla jogurttikastikkeella tässä Teresa Välimäen hurmaavassa reseptissä.

1. Lohko mansikat ja paloittele raparperi. Laita ne kulhoon ja mausta tomusokerilla ja appelsiinimehulla. Anna mehustua noin tunnin verran.

2. Mausta jogurtti hunajalla.

3. Kaada mehustuneet mansikat ja raparperit kattilaan liemineen ja kuumenna nopeasti.

4. Jaa raparperi-maniskkaseos annosmaljoihin ja valuta päälle jogurttia. Koristele mantelirouheella ja tarjoile heti.

X