Reseptit

Manteli-aprikoosisuklaapallot

21.12.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Makeat suklaapallot sopivat vaikkapa jouluaterian pikku makeaksi tummapaahtoisen kahvin seuraksi.

Ainekset

200 g mantelimassaa
200 g tummaa suklaata
1 dl kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1–2 rkl vettä tai manteli- tai sitruslikööriä

Viimeistelyyn

1 dl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Raasta mantelimassa raastimen karkealla terällä.

2. Raasta myös suklaa ja hienonna aprikoosit veitsellä.

3. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi kulhossa, ja pyörittele sitten massasta pieniä, suupalan kokoisia palloja.

4. Pyöräytä pallot lopuksi tummassa kaakaojauheessa. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös:

Valkosuklaa-aprikoosinamit, Ruoka.fi
Appelsiini-aprikoosi raakasuklaa, Ruoka.fi
Suklaatryffelit, Kotiliesi.fi