Reseptit

Manteli-kaneliuuniomenat

Uuniomenat ovat nopea jälkiruoka. Fariinisokeri tuo täyteläisyyttä ja paahteista aromia tähän omenaherkkuun. Vaniljakastike kruunaa makuelämyksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Fariinisokeri antaa manteli-kaneliomenille ihanan paahteisen maun.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 omenaa
  • 50 g pehmeää voita
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 dl mantelijauhetta

Tarjoiluun

  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Poista siemenkodat omenaporalla.Nosta omenat pieneen uunivuokaan.

2. Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri, kardemumma ja mantelijauhe. Täytä omenat seoksella.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kera.

Uuniomenat maistuvat ihanilta!

Kinuskiomenat

Kinuski-uuniomenat

943891-uuniomenat.jpg

Kuorrutetut uuniomenat

951227-marsipaanitaytteiset-uuniomenat.jpg

Marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastiketta

Kotiliesi.fi: Taikinoidut uuniomenat

X