Manteli-karpalokeksit
Kuitupitoiset manteli-karpalokeksit tuovat helpotusta makeanhimoon
Ainekset
Manteli-karpalokeksit
- 100 g ruskeita manteleita
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 dl ruokokidesokeria
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- 3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
- 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl hienonnettuja kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
Manteli-karpalokeksit leivotaan näin helposti:
1. Liota ensin manteleita runsaassa vedessä 8 tuntia tai yön yli. Valuta huolellisesti.
2. Jauha mantelit öljyn kanssa tasaiseksi voimaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon sokeri, appelsiinikuoriraaste ja -mehu sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja karpalot.
3. Muotoile tahmeasta massasta käsin noin kahden ruokalusikallisen kokoisia palloja.
4. Nosta keksipallot leivinpaperoidulle uunipellille. Paina hieman litteämmiksi.
5. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Nauti manteli-karpalokeksit maidon kanssa.
Kokeile myös kahden suklaan keksejä, helppoja kaurakeksejä tai helppoja sitruunapikkuleipiä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous