Reseptit

Manteli-karpalokeksit

Kuitupitoiset manteli-karpalokeksit tuovat helpotusta makeanhimoon

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Manteli-karpalokeksit

  • 100 g ruskeita manteleita
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • 3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl hienonnettuja kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

Manteli-karpalokeksit leivotaan näin helposti:

1. Liota ensin manteleita runsaassa vedessä 8 tuntia tai yön yli. Valuta huolellisesti.

2. Jauha mantelit öljyn kanssa tasaiseksi voimaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon sokeri, appelsiinikuoriraaste ja -mehu sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja karpalot.

3. Muotoile tahmeasta massasta käsin noin kahden ruokalusikallisen kokoisia palloja.

4. Nosta keksipallot leivinpaperoidulle uunipellille. Paina hieman litteämmiksi.

5. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Nauti manteli-karpalokeksit maidon kanssa.

Kokeile myös kahden suklaan keksejä, helppoja kaurakeksejä tai helppoja sitruunapikkuleipiä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

X