Reseptit

Manteli-maapähkinä-pikkuleivät

Maapähkinävoilla ja manteleilla höystetyt pikkuleivät sopivat glögin kaveriksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

50

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 150 g maapähkinävoita
  • 2 dl tummaa ruokosokeria
  • 1 kpl muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl maitoa

koristeeksi:

  • kuorittuja manteleita

Valmistusohje

1. Vatkaa rasva, maapähkinävoi ja sokeri kuohkeaksi mieluiten monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.

2. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sekä maito. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa.

3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla kakkaroita. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paina mantelit pintaan.

4. Paista pikkuleipiä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

X