Reseptit

Manteli-marjahodarit

Kokeile hot dogeja vaihteeksi makeilla täytteillä. Marjat, taatelikinuski ja kookoskerma ovat ihania yhdessä. Mantelijauhe tekee sämpylöistä herkullisen meheviä ja maukkaita.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hot dog -sämpylät:

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl mantelijauhoja
  • n. 9 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Voiteluun:

  • 2 keltuaista
  • 2 dl mantelilastuja

Lisäksi:

  • 2 prk (à 200 g) kookoskermaa vaahdotettuna (säilytä jääkaapissa)
  • 400 g marjoja (esim. mustikka, karhunvatukka, tyrni) ( yrttejä)

Taatelikinuski:

  • 200 g kivettömiä taateleita
  • 2 dl mantelimaitoa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Tee sämpylät. Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja munat. Lisää mantelijauhot sekä vehnäjauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota tunti.

2. Leivo taikinasta 20 pitkulaista sämpylää ja kohota leivinpaperoidulla pellillä noin tunti. Voitele sämpylät keltuaisella ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia.

3. Täytä hodarit kookoskermavaahdolla ja marjoilla. Tee lisäksi taatelikinuski soseuttamalla ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

X