Manteli-omenapiirakka
Mehevä manteli-omenapiirakka kruunaa teehetken. Tällä helpolla omenapiirakkareseptillä onnistut varmasti.
Ainekset
- 5–6 omenaa (6-7 dl paloina)
- 2 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl pullomargariinia (tarvittaessa laktoositonta)
- 1 dl maitoa (tarvittaessa laktoositonta)
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl puolikarkeita tai karkeita spelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
Pinnalle
- 100 g mantelilastuja
- 0.5 dl tummaa sokeria
- 0.5 dl pullomargariinia tai pehmeää voita (tarvittaessa laktoositonta)
Valmistusohje
1. Puhdista ja pilko omenat. Sekoita keskenään piirakan pinnalle tulevat ainekset.
2. Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan (noin 25 x 30 cm), ripottele omenapalat päälle ja pinnalle manteliseos.
4. Paista 190 asteessa 35–40 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja tarjoa sellaisenaan tai paksun jogurtin sekä hunajan kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous