Reseptit

Manteli-omenapiirakka

Mehevä manteli-omenapiirakka kruunaa teehetken. Tällä helpolla omenapiirakkareseptillä onnistut varmasti.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5–6 omenaa (6-7 dl paloina)
  • 2 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl pullomargariinia (tarvittaessa laktoositonta)
  • 1 dl maitoa (tarvittaessa laktoositonta)
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl puolikarkeita tai karkeita spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Pinnalle

  • 100 g mantelilastuja
  • 0.5 dl tummaa sokeria
  • 0.5 dl pullomargariinia tai pehmeää voita (tarvittaessa laktoositonta)

Valmistusohje

1. Puhdista ja pilko omenat. Sekoita keskenään piirakan pinnalle tulevat ainekset.

2. Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Kaada taikina voideltuun vuokaan (noin 25 x 30 cm), ripottele omenapalat päälle ja pinnalle manteliseos.

4. Paista 190 asteessa 35–40 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja tarjoa sellaisenaan tai paksun jogurtin sekä hunajan kera.

X