Reseptit

Manteli-vadelmatäytekakku

18.5.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Mehevän ja gluteenittoman mantelipohjan täytteenä on vadelmia ja suklaavaahtoa. Reunat voi jättää nakukakun tyyliin rennosti paljaiksi ja koota päälle komean keon esimerkiksi tuoreita marjoja.

Ainekset

200 g pehmeää voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 huoneenlämpöistä munaa
4 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

3 rkl mantelilikööriä
3 rkl vettä

Suklaatäyte:

2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
150 g maito-, valko- tai tummaa suklaata

Väliin:

500 g vadelmia

Koristeeksi:

hopeakuulia

Valmistusohje

1. Leivo pohja täyttämistä edeltävänä päivänä. Jos haluat kakkuun neljä kerrosta, käytä 15 sentin kokoista kakkuvuokaa; kolmikerroksinen kakku tulee 18–20 sentin kokoisesta vuoasta. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa. Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa, ennen kuin irrotat sen vuoasta. Pese vuoka ja pane kakku siihen takaisin. Peitä foliolla siihen asti, kunnes täytät kakun.

4. Leikkaa kakku 3–4 osaan. Kostuta pohjat likööri-vesiseoksella. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka. Pilko suklaa mikronkestävään astiaan. Kuumenna miedolla teholla ensin 1 minuutti, sitten 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita kuumennusten välillä. Valuta haalea suklaa kermaseokseen ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten.

5. Jaa vadelmat ja puolet suklaatäytteestä kakkupohjille. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Koristele pinta hopeakuulilla. Halutessasi voit lisätä koristeeksi myös syötäviä kukkia.