Manteli-valkosuklaakahvikakku
Manteli-valkosuklaakahvikakku on Runebergintorttu kakun muodossa. Kakun voi vielä kostuttaa punssilla tai rommilla.
Ainekset
- 200 g pehmeää voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan mehu
- 50 g valkosuklaata rouhittuna
- 50 g manteleita rouhittuina
vuokaan:
- voisulaa ja korppujauhoja
koristeluun
- valmista tai itse tehtyä sokerivesikuorrutetta
- tuoreita vadelmia tai vadelmahilloa
Valmistusohje
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunan raastettu kuori ja
mehu sekä valkosuklaa- ja mantelirouhe.
2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kaada se voideltuun ja jauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakku- tai leipävuokaan (1½ l).
3. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku vuoassaan.
4. Kumoa kakku vadille ja raidoita kakku sokerivesikuorrutuksella. Koristele pinta tuoreilla vadelmilla. Tarjoile halutessasi kakun kanssa vadelmahilloa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous