Reseptit

Manteli-valkosuklaakahvikakku

Manteli-valkosuklaakahvikakku on Runebergintorttu kakun muodossa. Kakun voi vielä kostuttaa punssilla tai rommilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Runebergintorttu on monen suosikki! Klassisesta runeberginleivoksesta on syntynyt monta muunnosta. Kokosimme kuusi parasta.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g pehmeää voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan mehu
  • 50 g valkosuklaata rouhittuna
  • 50 g manteleita rouhittuina

vuokaan:

  • voisulaa ja korppujauhoja

koristeluun

  • valmista tai itse tehtyä sokerivesikuorrutetta
  • tuoreita vadelmia tai vadelmahilloa

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunan raastettu kuori ja
mehu sekä valkosuklaa- ja mantelirouhe.

2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kaada se voideltuun ja jauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakku- tai leipävuokaan (1½ l).

3. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku vuoassaan.

4. Kumoa kakku vadille ja raidoita kakku sokerivesikuorrutuksella. Koristele pinta tuoreilla vadelmilla. Tarjoile halutessasi kakun kanssa vadelmahilloa.

Runebergin torttu uudessa asussa - mantelivalkosuklaakakku
X