Reseptit

Mantelibostonpulla

Parhaat pullat syntyvät pehmeästä pullataikinasta ja makeasta täytteestä. Bostonpullassa on hurmaava mantelitäyte.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 1/2 annos pullataikinaa

Täyte:

  • 100 g pehmeää voita
  • 100 g mantelijauhetta
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (50 g manteli-tai pähkinärouhetta)

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin pullataikina.

2. Valmista täyte taikinan kohotessa. Sekoita ainekset manteli- tai pähkinärouhetta lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. Peitä pyöreän (n. 25 cm) tai suorakaiteen muotoisen (n. 20 x 30 cm) vuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä täyte levylle, ripottele päälle manteli- tai pähkinärouhe. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaksi. Jos käytät pyöreää vuokaa, asettele palat niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä. Jos käytät suorakaiteen muotoista vuokaa, laita pullat kahteen riviin.

4. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä 20–30 minuuttia. Voitele kohonnut pulla munalla. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.

X