mantelicroissant
Reseptit

Mantelicroissant

Mantelicroissant on suussasulava aamiaisherkku, joka tässä ohjeessa saa lisäsäväyksen valkosuklaasta. Leivokset syntyvät paistovalmiista purkkitaikinasta. Paina croissantteja hieman littaniksi ennen voitelua, niin saat niille kahvilamaisen ilmeen.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mantelicroissant

  • 1 prk (240 g) paistovalmista croissant-taikinaa (Danerolles)
  • 100 g mantelimassaa
  • 50 g valkosuklaata

voiteluun ja koristeeksi

  • 1 keltuainen
  • 1/2 dl mantelilastuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

Mantelicroissant tehdään helposti näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Avaa taikinapurkki ja levitä croissant-taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa kolmiot irti valmiiden katkoviivojen mukaan. Kauli taikinapaloja hieman isommiksi.

3. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita mantelimassa ja suklaasula keskenään tasaiseksi. Levitä seosta taikinakolmioille.

4. Käännä kolmiot rullalle. Paina croissantteja hieman litteämmiksi. Voitele keltuaisella ja ripottele päälle reilusti mantelilastuja.

5. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes croissantit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki ja viimeistele mantelicroissant siivilöimällä päälle tomusokeria.

Katso myös: Croissantvanukas

Katso myös Kotiliesi.fi: Päärynä-mantelimuffinit

X