Manteliparsaa ja vuohenjuustoa
Paahdettua parsaa, vuohenjuustoa ja manteleita sekä sitruunavoita - kevään hykerryttävin parsaruoka vie kielen!
Ainekset
Manteliparsaa ja vuohenjuustoa:
- 1 dl manteleita
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 500 g vihreää parsaa
- 200 g vuohenjuustoa
- 1/2 sitruunan mehu
Lisäksi:
- suolaa
- voita, margariinia tai öljyä
- hiutalesuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Paahda manteleita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Rouhi mantelit. Silppua basilika.
2. Kuori paksut parsat nuppujen alapuolelta, ohuita ei tarvitse kuoria. Leikkaa tyvestä pois puumainen osa. Kypsennys keittäen: Mittaa laakeaan kasariin 2 l vettä + 2 tl suolaa. Keitä parsoja 6 minuuttia, tarkista kypsyys. Uunissa: Levitä parsat uunipellille, sipaise öljyllä ja mausta ripauksella hiutalesuolaa. Paahda parsoja 200 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Leikkaa jääkaappikylmä vuohenjuusto parin sentin viipaleiksi. Kuumenna 1 rkl voita tai öljyä paistinpannulla. Lisää juusto, kun voin kiehuminen lakkaa. Paista juustoa hyvällä lämmöllä 2 minuuttia per puoli.
4. Valmista sitruunaliemi. Sulata 50 g voita tai margariinia mikrossa. Tai mittaa pikkukulhoon puoli desilitraa öljyä. Mausta rasva sitruunamehulla ja ripauksella hiutalesuolaa.
5. Kokoa annokset. Nosta kuumat parsat lautasille, valuta päälle sitruunainen liemi. Lisää pinnalle mantelit ja vuohenjuustoviipaleet. Viimeistele annokset basilika silpulla ja pyöräytä päälle mustapippuria.
Vinkki: Yksi tykkää miedommasta vihreästä, toinen aavistuksen karvaan makuisesta valkoisesta parsasta. Jos teet manteliparsaa valkoisesta parsasta, kypsennä se keittäen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous