Reseptit

Manteliparsaa ja vuohenjuustoa

Paahdettua parsaa, vuohenjuustoa ja manteleita sekä sitruunavoita - kevään hykerryttävin parsaruoka vie kielen!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Manteliparsaa ja vuohenjuustoa:

  • 1 dl manteleita
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 500 g vihreää parsaa
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu

Lisäksi:

  • suolaa
  • voita, margariinia tai öljyä
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Paahda manteleita kuivalla paistinpannulla keskiläm­möllä noin 5 minuuttia. Rouhi mantelit. Silppua basilika.

2. Kuori paksut parsat nuppujen alapuolelta, ohuita ei tarvitse kuoria. Leikkaa tyvestä pois puumainen osa. Kypsennys keittäen: Mittaa laakeaan kasariin 2 l vettä + 2 tl suolaa. Keitä parsoja 6 minuuttia, tarkista kypsyys. Uunissa: Levitä parsat uunipellille, sipaise öljyllä ja mausta ripauksella hiutalesuolaa. Paahda parsoja 200 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa jääkaappikylmä vuohenjuusto parin sentin viipaleiksi. Kuumenna 1 rkl voita tai öljyä paistinpannul­la. Lisää juusto, kun voin kiehuminen lakkaa. Paista juustoa hyvällä lämmöllä 2 minuuttia per puoli.

4. Valmista sitruunaliemi. Sulata 50 g voita tai margarii­nia mikrossa. Tai mittaa pikkukulhoon puoli desilitraa öljyä. Mausta rasva sitruunamehulla ja ripauksella hiu­talesuolaa.

5. Kokoa annokset. Nosta kuumat parsat lautasille, valu­ta päälle sitruunainen liemi. Lisää pinnalle mantelit ja vuohenjuustoviipaleet. Viimeistele annokset basilika­ silpulla ja pyöräytä päälle mustapippuria.

Vinkki: Yksi tykkää miedommasta vihreästä, toinen aavistuksen karvaan makuisesta valkoisesta parsasta. Jos teet manteliparsaa valkoisesta parsasta, kypsennä se keittäen.

X