Reseptit

Manteliporkkanalaatikko

Manteliporkkanalaatikko on joulun suosikkiruokaa. Tässä reseptissä laatikko saa modernin silauksen, kun porkkalaatikko maustetaan mantelilla ja tarjoillaan muffinivuoista.

Teksti:
Soili Soisalo

Pienet porkkanalaatikot hurmaavat.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Manteliporkkanalaatikko

  • 600 g porkkanoita
  • 1.5 dl vettä
  • 120 g mantelijauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 0.3 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1 rkl mantelirouhetta
  • 8 muffinivuokaa

Valmistusohje

Manteliporkkanalaatikko valmistuu näin.

Kuori porkkanat, pilko ja keitä vedessä kypsäksi. Survo porkkana nesteeseen, lisää mantelijauhe, mausteet ja maissitärkkelys. Tarkista maku.

Voitele muffinivuoat ja annostele sose niihin. Ripottele manteliporkkanalaatikon päälle mantelirouhetta ja voinokareita ja paista 175 asteessa puolisen tuntia.

Katso myös: Perinteiset joululaatikot tuovat joulun ruokapöytään: ihana porkkanalaatikko, helppo lanttulaatikko + 5 muuta laatikkoreseptiä

Lue myös Kotiliesi.fi: Bataattilaatikko

X