Reseptit

Mantelirulla

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl mantelijauhetta = 80 g pussi
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1.5 dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl luonnonvaniljaa

täyte:

  • 4 dl tuoreita mustikoita +
  • 1 dl sokeria
  • tai
  • 5 dl mustikkahilloa

päälle:

  • 1 tl kanelia
  • 3 rkl sokeria

lautaskoriste:

  • 1 tai kaakaojauhetta

Valmistusohje

Vaahdota munat, lisää sokeri ja vatkaa vaahto kuohkeaksi. Yhdistä mantelijauhe, kaakaojauhe, perunajauho, leivinjauhe ja vanilja vaahtoon. Sileän taikinan saat, kun lisäät jauhoseoksen siivilän kautta ja nostelet taikinan kevyesti sekaisin.

Valuta taikina leivinpaperille ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Varaa valmiiksi toinen leivinpaperi ja ripota sen pinnalle sokeria ja kanelia. Kumoa kypsä levy sokeroidulle paperilevylle.

Levitä heti mustikat ja sokeri tai mustikkahillo kypsän torttulevyn päälle ja rullaa levy paperin avulla perinteisen kääretortun tapaan umpeen. Anna jäähtyä paperikääreessä. Leikkaa noin sentin vahvuisiksi kiekoiksi.

Tarjoa sitruunavaahdon kanssa.

X