Reseptit

Mantelivoi

30.9.2014 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Voit myös tehdä mantelivoista makean version lisäämällä seokseen loppuvaiheessa vaikka vaniljaa, hunajaa tai vaahterasiirappia.

Ainekset

3 dl kuorittuja manteleita
suolaa

Valmistusohje

 

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paahda manteleita uunissa noin 20 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes ne ovat kullanruskeita.

2. Kaada hieman jäähtyneet mantelit ja suola tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita sileäksi tahnaksi. Pysäytä kone välillä ja kaavi reunoille jäänyt mantelirouhe mukaan massaan.

Vinkki: Vatsa sulattaa mantelit paremmin, jos ne liotetaan ennen tahnan tekoa. Liottaessa peitä mantelit vedellä ja pidä huoneenlämmössä 4–6 tuntia. Valmista mantelivoi kuten yllä, mutta varaa paahtamiseen hieman enemmän aikaa, noin 30–40 minuuttia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme