Reseptit

Marengilla hunnutettu raparperikakku

Makean ja pumpulin pehmeän marengin alla on raparperilla höystetty mantelikakku. Voit korvata raparperin myös omenapaloilla tai kirpeillä puolukoilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperikakku:

  • 4-5 raparperinvartta
  • 150 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 keltuaista
  • 4 dl mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Marenki:

  • 3 valkuaista
  • 1 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

1. Peitä suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (noin 22 x 30 cm) pohja leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

2. Kuori raparperit ja leikkaa varret noin sentin viipaleiksi.

3. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kokonainen muna ja keltuaiset yksi kerrallaan rasvaseokseen samalla vatkaten. Säästä valkuaiset marenkiin.

4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos taikinaan. Levitä taikina vuokaan. Painele raparperipalat osittain taikinan sisään.

5. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

6. Säädä uunin lämpö 200 asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen hyvin vatkaten valkuaisvaahtoon. Lusikoi marenki kakun päälle. Anna kakun olla uunin ylätasolla vielä noin 5 minuuttia tai kunnes marenki ruskistuu kevyesti sieltä täältä.

X