Marengin ohje: marenki
Reseptit

Marengin perusohje

Marenkia tehdessä on tärkeä vatkata valkuaiset siten, että vaahto pysyy kulhossa myös silloin, kun kulho käännetään ylöspäin. Tällä marengin perusohjeella valmistat perinneherkun varmasti oikein.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marengin ohje

  • 4 kpl valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 3 tippaa etikkaa
  • (elintavikeväriä)

Valmistusohje

Marengin ohje:

Marengin ohje kannattaa opetella. Perusohjetta muuntelemalla loihdit hurmaavia herkkuja pieniin ja suuriin onnenhetkiin.

1. Varmista , etta vatkauskulho ja sahkovatkaimen terät ovat kuivia ja puhtaita. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan. Lisää muutamia tippoja etikkaa valkuaisten sekaan.

2. Vatkaa valkuaiset niin että, vaahto pysyy ylosalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Marenkimassa on valmista, kun se on kiiltävää ja kuohkeaa. Värjää marenki halutessasi nestemäisellä elintarvikevärillä. Jos käytät jauheväria, sekoita se tilkkaan vettä.

3.  Lusikoi seos kevyesti öljytylle, uunipellin päälle levitetylle leivinpaperille saman kokoisiksi palleroiksi. Kuivata marenkeja ensin tunti 110-asteisessa uunissa, laske lämpö 100-asteeseen ja jatka kuivattamista, kunnes marengit ovat kevyita ja täysin kuivia.

Katso myös pienten marenki-iglujen ohje. Ne vievät kielen.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit

X