Marengin perusohje
Marenkia tehdessä on tärkeä vatkata valkuaiset siten, että vaahto pysyy kulhossa myös silloin, kun kulho käännetään ylöspäin. Tällä marengin perusohjeella valmistat perinneherkun varmasti oikein.
Ainekset
Marengin ohje
- 4 kpl valkuaista
- 2 dl sokeria
- 3 tippaa etikkaa
- (elintavikeväriä)
Valmistusohje
Marengin ohje:
Marengin ohje kannattaa opetella. Perusohjetta muuntelemalla loihdit hurmaavia herkkuja pieniin ja suuriin onnenhetkiin.
1. Varmista , etta vatkauskulho ja sahkovatkaimen terät ovat kuivia ja puhtaita. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan. Lisää muutamia tippoja etikkaa valkuaisten sekaan.
2. Vatkaa valkuaiset niin että, vaahto pysyy ylosalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Marenkimassa on valmista, kun se on kiiltävää ja kuohkeaa. Värjää marenki halutessasi nestemäisellä elintarvikevärillä. Jos käytät jauheväria, sekoita se tilkkaan vettä.
3. Lusikoi seos kevyesti öljytylle, uunipellin päälle levitetylle leivinpaperille saman kokoisiksi palleroiksi. Kuivata marenkeja ensin tunti 110-asteisessa uunissa, laske lämpö 100-asteeseen ja jatka kuivattamista, kunnes marengit ovat kevyita ja täysin kuivia.
Katso myös pienten marenki-iglujen ohje. Ne vievät kielen.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit
Kommentit
Vierailijax, hienoa, että onnistui vähemmälläkin sokerimäärällä:)
Tämä ohje on marengin perusohje ja toimii sekin.
Kommentit
Itse valmistan marenkeja harvoin, mutta kuluvana vuonna palveluneuvojakollegani tarjosi sellaisen sukulaisensa kunniaksi.
Kauanko tän valmistamises menee???
Aion koettaa ja uskon että ne ovat hyviä
Aion koettaa ja uskon että ne ovat hyviä
Tein juuri ja tuli todella herkullisia :3
Tein juuri ja tuli todella herkullisia :3
Hyvä ohje, kiitos ?
Onpas käsittämätön määrä sokeria 4:lle valkuaiselle?
Ja ilmeisesti kidesokeria kun ei ole erikseen sanottu?
Itse tein 7:stä valkuaisesta ja 1/2 dl:sta tomusokeria marenkeja ja olivat ihan riittävän makeita. Eikös vaahto lässähdä noin suuresta sokerimäärästä?
Vierailijax, hienoa, että onnistui vähemmälläkin sokerimäärällä:)
Tämä ohje on marengin perusohje ja toimii sekin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous