Reseptit

Marenkijäädyke ja kolakastiketta

Kylmä marenkijäädyke saa hunnukseen kolakastikkeen.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marenkijäädyke:

  • 2 dl murskattua marenkia
  • 250 g ricottajuustoa
  • 450 g mascarponejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 rkl punssia
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu

Kolakastike:

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl voita
  • 1/2 tuoretta ananasta (tai purkkiananasta vedessä)

Valmistusohje

Kylmä marenkijäädyke hunnutetaan kuumalla kolakastikkeella.

Valmista marenkijäädyke tarjoilupäivää edeltävänä päivänä. Riko marenki palasiksi ja yhdistä tuorejuustot, tomusokeri, punssi, appelsiinimehu ja -kuoriraaste. Sekoita vain vähän, jotta juustot eivät mene löysäksi. Lusikoi annosvuokiin (tai isoon jäädykevuokaan) ja pane pakasteeseen.

Tarjoilulupäivänä siirrä jäädyke jääkaappiin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Sekoita kolakastikkeen ainekset kattilassa ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kastike sitkistyy ja sakenee.

Kuori ja leikkaa ananas ohuiksi viipaleiksi. Aseta ne ympyräksi jälkiruoka-aseteille. Kumoa jäädyke (tai leikkaa viipale isosta) ananaspedille, huipulle ananasviipale koristeeksi. Hunnuta herkku kuumalla kolakastikkeella.

Resepti: Eija Muuronen

X