Marenkijäädyke ja kolakastiketta
Kylmä marenkijäädyke saa hunnukseen kolakastikkeen.
Ainekset
Marenkijäädyke:
- 2 dl murskattua marenkia
- 250 g ricottajuustoa
- 450 g mascarponejuustoa
- 3 rkl tomusokeria
- 2 rkl punssia
- 1 appelsiinin kuori ja mehu
Kolakastike:
- 2 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 2 rkl voita
- 1/2 tuoretta ananasta (tai purkkiananasta vedessä)
Valmistusohje
Kylmä marenkijäädyke hunnutetaan kuumalla kolakastikkeella.
Valmista marenkijäädyke tarjoilupäivää edeltävänä päivänä. Riko marenki palasiksi ja yhdistä tuorejuustot, tomusokeri, punssi, appelsiinimehu ja -kuoriraaste. Sekoita vain vähän, jotta juustot eivät mene löysäksi. Lusikoi annosvuokiin (tai isoon jäädykevuokaan) ja pane pakasteeseen.
Tarjoilulupäivänä siirrä jäädyke jääkaappiin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Sekoita kolakastikkeen ainekset kattilassa ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kastike sitkistyy ja sakenee.
Kuori ja leikkaa ananas ohuiksi viipaleiksi. Aseta ne ympyräksi jälkiruoka-aseteille. Kumoa jäädyke (tai leikkaa viipale isosta) ananaspedille, huipulle ananasviipale koristeeksi. Hunnuta herkku kuumalla kolakastikkeella.
Resepti: Eija Muuronen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous