Reseptit

Marenkikranssi

Muhkea marenkikranssi on upea jälkiruoka joulupöytään tai uudeksi vuodeksi. Pähkinät, kaneli ja karpalot tuovat joulun maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marenkikranssi

  • 4 valkuaista
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 30 g hasselpähkinöitä rouhittuna

Täyte 1

  • 200 g pakastekarpaloita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä

Täyte 2

  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 dl tomusokeria
  • (2 rkl rommia)

Valmistusohje

Marenkikranssi leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys, ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi viinietikka ja hasselpähkinärouhe.

2. Lusikoi seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille kauniiksi kranssiksi. Jätä keskelle jäävä reikä tarpeeksi isoksi, ettei se umpeudu marengin paistuessa. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.

3. Mittaa kattilaan karpalot, sokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

4. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele joukkoon mascarpone, kaneli ja sokeri. Mausta halutessasi rommilla.

5. Lusikoi marengin pinnalle puolet karpaloista ja lisää päälle kerma-mascarponeseos. Lisää pinnalle loput karpaloista.

6. Koristele marenkikranssi vielä rosmariininoksilla.

Katso myös: Pistaasi-vadelmakääretorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Päärynä-britakakku

X