Reseptit

Marenkipesät

Marenkipesät täytetään Daim-rouheella höystetyllä kermavaahdolla ja mansikoilla. Voit tehdä marengit hyvissä ajoin etukäteen ja säilyttää ne täyttämiseen asti kannellisessa rasiassa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marenkipesät

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1 1/2 dl hienoa sokeria
  • 1/2 tl sitruunamehua

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 (56 g) Daim-patukka
  • 3 dl mansikoita

Valmistusohje

Marenkipesät leivotaan helposti näin:

1. Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunamehu.

2. Laita marenkimassa keskikokoisella terällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle halkaisijaltaan 6-7 cm:n kokoisia kiekkoja ja niihin reunat.

3. Kuivata marenkia 100-asteisessa kiertoilmauunissa tai 110-asteisessa tasalämpöuunissa noin 1 tunti tai kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Laita puukauha uunin luukun väliin ja anna pohjien vielä kuivua jälkilämmössä.

4. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Rouhi Daim ja sekoita kermavaahtoon. Leikkaa mansikat kuutioiksi. Täytä marenkipesät kermavaahdolla ja mansikoilla vähän ennen tarjoamista.

Katso myös: Suklaapavlovat

Katso myös Kotiliesi.fi: Pienet pavlovat

X