Marenkipesät
Marenkipesät täytetään Daim-rouheella höystetyllä kermavaahdolla ja mansikoilla. Voit tehdä marengit hyvissä ajoin etukäteen ja säilyttää ne täyttämiseen asti kannellisessa rasiassa.
Ainekset
Marenkipesät
- 3 kananmunan valkuaista
- 1 1/2 dl hienoa sokeria
- 1/2 tl sitruunamehua
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 (56 g) Daim-patukka
- 3 dl mansikoita
Valmistusohje
Marenkipesät leivotaan helposti näin:
1. Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunamehu.
2. Laita marenkimassa keskikokoisella terällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle halkaisijaltaan 6-7 cm:n kokoisia kiekkoja ja niihin reunat.
3. Kuivata marenkia 100-asteisessa kiertoilmauunissa tai 110-asteisessa tasalämpöuunissa noin 1 tunti tai kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Laita puukauha uunin luukun väliin ja anna pohjien vielä kuivua jälkilämmössä.
4. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Rouhi Daim ja sekoita kermavaahtoon. Leikkaa mansikat kuutioiksi. Täytä marenkipesät kermavaahdolla ja mansikoilla vähän ennen tarjoamista.
Katso myös: Suklaapavlovat
Katso myös Kotiliesi.fi: Pienet pavlovat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous