Reseptit

Mariannetoffeet

Piparminttu antaa joulunekuille raikkaan maun. Itse tehdyt joulunamut sopivat myös aterian makeaksi päätökseksi. Maista heti!

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

60

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl Marianne Crush -karamellirouhetta
  • 5 tippaa piparminttuöljyä
  • 2 rkl voita

Lisäksi

  • pieniä foliovuokia

Valmistusohje

1. Mittaa kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaiseen teräskattilaan. Keitä aineksia koko ajan pohjia myöten sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua (aikaa kuluu noin 20 minuuttia). Seos on valmista, kun kylmään veteen tiputettu tippa pysyy koossa ja siitä pystyy muotoilemaan sormien välissä pallon.

2. Lisää seokseen karamellirouhe, piparminttuöljytipat ja voi. Sekoita ainekset huolella. Kaada kuuma seos heti pieniin karkkivuokiin. Anna kovettua viileässä.

Lisää karkkeja jouluksi:

Piparminttu-fudge

Piparminttu-fudge

951928-suklaiset-toffee_pahkinapalat.jpg

Suklaiset suolapähkinä-toffeepalat

987759-Snickers_fudge,590.jpg

Snickersfudge

Kotiliesi.fi: Kermatoffeet
X