Reseptit

Marinoidut appelsiinit

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut appelsiinit

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1-2 tähtianista
  • 1/4 tl kanelia
  • 3-4 appelsiinia

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Marinoidut appelsiinit tehdään helposti näin:

1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, tähtianikset ja ripaus kanelia. Kiehauta ja keitä noin 5 mi­nuuttia hiljaa poreillen. Jääh­dytä lientä hieman.

2. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä kalvottomiksi ja leikkaa ne viipaleiksi. Kääntele appelsiinit sokeri­liemeen ja anna maustua noin 15 minuuttia.

3. Nostele appelsiiniviipaleet lautasille ja lisää päälle vanil­jajäätelöpallot. Tarjoa marinoidut appelsiinit heti.

Katso myös: Talvi on sitrushedelmien sesonkia! Marokkolainen uunikala, veriappelsiini-mozzarellasalaatti ja 4 muuta sitrushedelmillä hurmaavaa ruokaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Appelsiinikakku ihastuttaa raikkaudellaan – kokosimme kahvipöydän mehevimmät sitruskakut

X